40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (2024)

Wie houdt er nou niet van een lekker tussendoortje? Of het nu gaat om een snelle hap tijdens een drukke werkdag of een gezonde snack tijdens een wandeling, een gezond tussendoortje is altijd welkom. Helaas zijn veel tussendoortjes vaak niet zo gezond en zitten ze vol met calorieën, waardoor je snel over je dagelijkse caloriebehoefte heen gaat! Gelukkig zijn er ook genoeg opties voor gemakkelijke en caloriearme snacks die je gewoon lekker kunt eten zonder je schuldig te hoeven voelen.

In deze tekst geven we je een aantal lekkere en caloriearme tussendoortjes die je eenvoudig kunt maken en die je helpen om op gewicht te blijven. Van fruit tot groenten, van noten tot yoghurt, er is voor ieder wat wils! Dus lees snel verder en ontdek hoe je jouw dagelijkse tussendoortjes kunt veranderen in gezonde, lekkere en caloriearme snacks!

Wat is een caloriearme snack / tussendoortje?

Een caloriearme snack of tussendoortje is als een beste vriend die je helpt om op gewicht te blijven, terwijl je toch lekker kunt eten. Het is een snack of eten dat niet teveel calorieën bevat, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je aankomt, zelfs als je er een paar eet. Denk aan lekkere dingen zoals een appel met een beetje pindakaas, een kom magere zuivelproducten met bessen, of een handvol noten. Het zijn allemaal gezonde snacks, die helpen om je macronutriënt doelen te behalen en waarvan je kunt genieten zonder je schuldig te voelen.

40 caloriearme snacks die gemakkelijk zijn om te maken!

We hebben 40 gemakkelijke en caloriearme snacks op een rijtje gezet! We leggen uit hoe je ze maakt en hoeveel caloriën er per portie in zitten. Deze lekkere recepten gaan je helpen om die lekkere trek tegen te gan en je calorie iname te verlagen. Bekijk nu snel de 40 heerlijke gezonde snacks zonder dat je je schuldig hoeft te voelen!

1. Magere kwark met fruit

Een bakje van 200 gram magere kwark met 50 gram blauwe bessen is 125 kcal!

Magere kwark is een lekkere, romige en caloriearme optie voor een tussendoortje. Je kunt het mengen met een paar stukjes vers fruit, zoals aardbeien, bessen of bananen. Hierdoor krijg je niet alleen een ontzettend lekker tussendoortje, maar het zit ook nog eens bomvol vitamines en mineralen!

2. Handje ongezouten noten

Een handje amandelen van 25 gram is 158 kcal.

Een handje walnoten van 25 gram is 178 kcal.

Een handje cashewnoten van 25 gram is 154 kcal.

Ongezouten noten zijn een geweldige bron van gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor amandelen, walnoten of cashewnoten. Je kunt ze rauw eten of roosteren voor extra smaak.

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (1)

3. Appel met pindakaas

Appel met 15 gram 100% pindakaas bevat 154 kcal.

Een appel met een laagje pindakaas is een gezonde snack die vol zit met vezels en eiwitten. Snijd een appel in plakjes en smeer er een klein beetje (15 gram) pindakaas op.

4. Volkoren crackers met hummus

Een volkoren cracker (10 gram) met hummus (10 gram) bevat 68 kcal.

Hummus is een heerlijke dipsaus gemaakt van kikkererwten, olijfolie, knoflook en tahin. De hummus kun je serveren met volkoren crackers voor een gezonde snack met vezels en eiwitten.

5. (Smart) Popcorn

In een bakje van 40 gram popcorn zit 154 kcal.

Een zakje smart popcorn van (24 gram) Body & Fit bevat 95 kcal!

Popcorn is een lekkere en gezonde snack, maar let wel op de hoeveelheid olie die erop zit, kies bijvoorbeeld voor een (smart) popcorn zonder olie. Deze snack is een goede bron van vezels en heeft weinig calorieën. Je kunt het zelf maken in een popcornmachine of in een pan met deksel, of kopen bij de supermarkt.

6. Geroosterde groenten

Een portie van 100 gram geroosterde groente met beetje olijfolie bevat 86 kcal.

Geroosterde groenten zijn een geweldige manier om groenten op een lekkere manier te eten en ze zijn ook nog eens caloriearm en gezond. Je kunt bijvoorbeeld courgette, paprika, aubergine, broccoli, of bloemkool roosteren met een beetje olijfolie, snufje zout en peper. Dit kan je doen in de oven op 200 graden gedurende 20-30 minuten, of in een pan op het fornuis.

7. Gekookt ei

Een gekookt ei bevat 65 kcal!

Gekookte eieren zijn een makkelijke en gezonde tussendoortje die vol zit met eiwitten en vitamine D. Je kunt eieren koken in een pan met water, je kunt ze bijvoorbeeld hard (8 min) koken, halfzacht (6 min) of zacht (4 min) koken.

8. Proteïne reep

PERFECTION BAR DELUXE proteïne reep van Body & fit bevat 210 kcal met wel 20 gram eiwit!

Proteïnerepen zijn een geweldige optie voor een tussendoortje als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je dagelijkse eiwitten binnen te krijgen. Let wel op de hoeveelheid suiker die erin zit bij het kiezen van een proteïne reep.

9. Chia puddings met fruit

Een portie van 150 gram chia pudding met 50 gram aardbeien bevat 165 kcal.

Chia puddings zijn een gezonde en lekkere snack die vol zit met vezels, eiwitten en omega-3 vetzuren. Je kunt chiazaad mengen met amandelmelk, honing en vanille-extract, laten staan in de koelkast gedurende een nacht, en daarna mengen met fruit naar keuze.

10. Halve avocado met snufje zout

Een halve avocado (90 gram) met een snufje zout bevat 170 kcal

Avocado’s zijn een geweldige bron van gezonde vetten en vezels. Snijd een avocado in twee, haal de pit eruit en bestrooi een halve avocado met een beetje zout. Dan schep de avocado met een lepeltje zo uit de schil. Super simpel en lekker! Dit geeft een lekkere smaak en helpt bij de opname van de gezonde vetten.

11. Banaan

Een gemiddelde banaan van 130 gram bevat 120 kcal!

Het kan echt zo simpel zijn als gewoon een banaan als tussendoortje eten! Een banaan is een natuurlijke bron van vezels, vitamines en mineralen. Het is een gemakkelijk te eten snack en je hoeft er niets aan te doen alvorens je het eet.

12. Rijstwafel met pindakaas

Een rijstwafel met pindakaas (10 gram) bevat 92 kcal!

Rijstwafels zijn een lichtere optie dan crackers en zijn vaak glutenvrij, ze zijn gemakkelijk te combineren met pindakaas. Je kunt de rijstwafel besmeren met een dun laagje pindakaas voor een caloriearme en gemakkelijke snack met vezels en behoort tot eiwitreike voeding.

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (4)

13. Augurken

Een portie 100 gram augurken bevatten ongeveer 14 kcal!

Augurken zijn een gezonde snack die vol zit met vitamines en mineralen. Augurken zijn ook een goede bron van vezels, en hebben weinig calorieën. Je kunt ze gewoon uit het potje eten, kies wel voor een versie zonder toegevoegde suikers.

14. Griekse yoghurt 0% vet met flavdrops

Een portie van 200 gram griekse yoghurt 0% van fa*ge met flavdrops bevat 108 kcal!

Griekse yoghurt is een geweldige bron van eiwitten en probiotica. Je kunt kiezen voor een fa*ge griekse yogurt 0% vet versie en deze mengen met smaakstoffen zoals flavdrops voor een lekkere smaak, zonder extra suiker of calorieën.

15. Ei muffin

Ei muffins bevatten ongeveer 85 kcal! (verschilt per recept)

Een ei muffin is een gerecht dat bestaat uit eieren, meestal gebakken in een muffinvorm. Het kan worden gemaakt door eieren met een scheutje melk, wat kruiden en eventueel groenten te mengen en deze in een muffinvorm te gieten en te bakken. Verwarm de oven tot 200 °C, dan zet je ze er voor 30 min in!

16. Gedroogde dadels met Philadelphia

Een gedroogde dadel (6 gram) met light Philadelphia (5 gram) bevat 26,5 kcal!

Een dadel met light Philadelphia is een simpele snack bestaande uit dadels gevuld met light Philadelphia. Je kunt dit maken door de dadels open te snijden en met een lepel en beetje light Philadelphia erin te doen. Super makkelijk en overheerlijk!

17. Selderij met pindakaas

In een portie selderij (100 gram) met pindakaas (20 gram) zit 147 kcal!

Selderij met pindakaas is een gezonde snack bestaande uit selderijstengels gedipt in pindakaas. Je kunt dit maken door selderij schoon te maken en te snijden in stukken, en deze dan te dippen in een kommetje met pindakaas.

18. Gedroogde abrikozen

Een handje gedroogde abrikozen (40 gram) bevat 104 kcal!

Gedroogde abrikozen zijn abrikozen die zijn gedroogd om hun waterinhoud te verminderen. Ze zijn een gezonde snack en kunnen worden gegeten als ze zijn of toegevoegd aan gerechten zoals granola of gebak.

19. Kommetje blauwe bessen

Een portie van 100 gram blauwe bessen bevat 57 kcal.

Een kommetje blauwe bessen is een eenvoudige snack bestaande uit een kommetje verse blauwe bessen. Deze kleine blauwe vruchtjes zijn een goede bron van vitamine C, antioxidanten en vezels. Je kunt ze eten zoals ze zijn, of toegevoegd aan je magere yoghurt.

20. Gedroogde vijgen

60 gram gedroogde vijgen bevatten ongeveer 150 kcal!

Gedroogde vijgen zijn vijgen die zijn gedroogd om hun waterinhoud te verminderen. Dit proces concentreert de zoetheid en smaak van de vijgen en maakt ze een perfecte snack. Gedroogde vijgen zijn rijk aan vezels, vitamine A en kalium. Dit is een heerlijke caloriearme snack voor mensen die van zoetigheid houden!

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (6)

21. Schaaltje snoeptomaatjes

Een schaaltje snoeptomaatjes van 150 gram bevat 45 kcal!

Een schaaltje snoeptomaatjes is een simpele snack bestaande uit een schaaltje cherrytomaatjes, een gezonde snack rijk aan vitamine C, vitamine K en lycopeen. Snoeptomaatjes zitten dus bomvol vitamines en mineralen, en vullen ook nog eens goed door het hoge vochtgehalte!

22. Komkommer met hummus

200 gram komkommer met 40 gram hummus bevat 154 kcal.

Komkommer met hummus is een gezonde snack bestaande uit komkommer met hummus, een dip gemaakt van kikkererwten, knoflook, tahini, citroensap, olijfolie en kruiden. Je kunt dit maken door komkommer in plakjes te snijden en te serveren met een eetlepel (20 gram) hummus.

23. Waterijsje!

In een raket waterijsje zitten maar 40 kcal!

Een waterijsje is een populaire verkoelende snack bestaande uit bevroren water met smaakstoffen. Het is gemaakt van gewoon water, suiker, smaakstoffen en eventueel voeding kleuren. Ze zijn vaak beschikbaar in verschillende smaken zoals aardbei, citroen, sinaasappel, peer, enzovoort. Het is een heerlijk caloriearme snack, zeker op warme dagen in de zomer!

24. Heldere groentesoep

Een soepkom (250 gram) bevat ongeveer 118 kcal.

Heldere groentesoep is een calorie- en vetarme soep die vol vitaminen, mineralen en vezels zit. Heldere groentesoep bestaat uit groenten zoals wortelen, uien, prei, selderij, aardappelen, die gekookt worden in bouillon. Het is een ideaal gezond tussendoortje en kan gemakkelijk meegenomen worden in een thermosfles. Het is lekker en een super mooi caloriearm tussendoortje.

25. Plakjes kipfilet met philadelphia

Plakje kipfilet (11 gram) met philadelphia lights (5 gram) bevat 21,5 kcal.

Pakje kipfilet met philadelphia light is een super makkelijk, caloriearm tussendoortje. Je pakt een plakje kipfilet, daar smeer je een klein beetje philadelphia light op. Dan rol je de kipfilet op en heb je een overheerlijk en gezond tussendoortje! Je kunt gerust 4 à 5 plakjes nemen en dan zit je pas op 100 kcal.

26. Galia meloen met plakje parmaham

Galiameloen (120 gram) met een plakje parmaham (11 gram) bevat 55 kcal.

Galiameloen is een van de beste vruchten in de zomer. Hij is echt heerlijk en bevat veel water, waardoor je een vol gevoel krijgt. Je kunt wat parmaham bovenop je galiameloen doen om het nog lekkerder te maken!

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (7)

27. Trosje druiven

Een trosje druiven (125 gram) bevat 98 kcal!

Handje druiven is een eenvoudige snack bestaande uit een handvol druiven. Druiven zijn een goede bron van vitamine K, vitamine C, kalium en vezels. Druiven bevatten ook weinig calorieën en vet. Je kunt een tros druiven eten als tussendoortje, of je kunt wat druivensap voor jezelf maken!

29. Snoep paprika

100 gram snoep paprika’s bevatten maar 28 kcal!

Snoeppaprika’s zijn een van de lekkerste snacks. Je kunt ze eten als tussendoortje of er een salade mee maken. Ze bevatten veel vitamine C en kalium, die belangrijk zijn voor ons lichaam. Paprika’s bevatten ook vitamine A, E en K, magnesium en ijzer. Ze zitten dus vol vitamines en zijn gemakkelijk meenemen naar school, werk en je andere dagelijkse bezigheden!

30. Pompoenpitten (20 gram)

Pompoenpitten (20 gram) bevatten 115 kcal.

Pompoenpitten zitten vol eiwitten, mineralen en vitaminen. Ze bevatten calcium, zink en magnesium, allemaal belangrijk voor ons lichaam. Pompoenpitten bevatten ook vitamine E en B-complex vitaminen. Door het hoge eiwitgehalte krijg je een vol gevoel en heb je minder de neiging om naar andere snacks te grijpen.

31. Magere yoghurt (150 ml) met rozijntjes (20 gram)

Magere yoghurt (150 ml) met rozijntjes (20 gram) bevat 106 kcal.

Magere yoghurt (150 ml) is een soort yoghurt met minder vet dan normale yoghurt. Het bevat vaak minder calorieën, maar bevat nog steeds veel eiwitten, calcium en andere voedingsstoffen. Het kan worden gegeten als een snack of als onderdeel van een maaltijd. Je kunt rozijntjes (20 gram) toevoegen aan de magere yoghurt voor een zoete smaak en extra vezels.

32. Blikje tonijn op water (120 gram)

Per blikje tonijn op water (120 gram) zit ongeveer 132 kcal.

Blikje tonijn op water (120 gram) is een gemakkelijke en gezonde snack of maaltijd. Het bestaat uit tonijn in water, vaak verpakt in een blik. Tonijn is een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren. Het kan worden gegeten als een snack of toegevoegd aan salades.

33. Worteltjes met hummus

100 gram worteltjes met 20 gram hummus bevat maar 97 kcal!

Wortel met hummus is een gezonde snack bestaande uit rauwe wortelen en hummus. Wortelen zijn een goede bron van vezels en vitamine A. Hummus is ook een geweldige bron van eiwitten, met kikkererwten als hoofdingrediënt. Het is een gezonde en lekkere snack die als gemakkelijk tussendoortje kan worden gegeten.

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (8)

34. Heerlijke haring met uitjes!

75 gram haring met uitjes bevat slechts 160 kcal!

Haring is een gezond voedingsmiddel dat veel voedingsstoffen bevat. Het is ook een uitstekende bron van omega-3 vetzuren en eiwitten. Haring kan worden gegeten als snack of met rauwe ui, die ook een goede bron van antioxidanten en vitaminen is.

35. Granaatappel pitjes

100 gram granaatappelpitjes bevatten 56 kcal

Granaatappelpitjes zijn een heerlijk en caloriearm tussendoortje. Granaatappelpitjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen, vooral vitamine C en kalium. Ze bevatten ook veel antioxidanten die het lichaam helpen te vechten tegen vrije radicalen. Vaak kun je de pitjes al kant en klaar kopen in de winkel en anders kun je altijd een hele granaatappel kopen en daar de pitjes lekker van eten

36. Gekookte garnalen

Garnalen (100 gram) bevatten slechts 91 kcal!

Garnalen zijn een geweldige bron van eiwitten en bevatten veel essentiële vitaminen en mineralen. Garnalen zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren, die het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

37. Handje gedroogde cranberries

Een handje gedroogde cranberry’s (25 gram) bevatten 77 kcal.

Gedroogde cranberries zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Gedroogde cranberries zijn zeer voedzaam en zijn lekker zoet. Ideaal voor de als je een craving hebt naar iets zoets! Pak een misschien twee handjes gedroogde cranberries en geniet van een zoete en caloriearme snack. Let op! Kies wel de variant zonder toegevoegde suikers!

38. Cappuccino

Een kopje cappuccino van 125 ml bevat ongeveer 31 kcal!

Een cappuccino kan een goed tussendoortje zijn als u op zoek bent naar een caloriearm drankje. De cappuccino wordt gemaakt van koffie, warme melk en schuim. Het is een caloriearm alternatief voor andere dranken zoals cola of energiedrankjes. De cappuccino bevat ook de voedingsstoffen calcium, fosfor en magnesium. Daarnaast heb je bijna overal wel toegang tot een koffie machine!

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (9)

39. Smoothie groente en fruit

Een smoothie met groente en fruit (250 ml) bevat 140 kcal. Ligt natuurlijk wel aan de samenstelling van de fruit en groenten.

Een groene smoothie is een drankje gemaakt van gemalen groenten en fruit. Het is een gemakkelijke optie om groenten en fruit te consumeren en kan gemakkelijk worden gemaakt met een blender. Je kunt variëren met de groenten en fruit die je gebruikt, bijvoorbeeld spinazie, banaan, appel, komkommer, wortel, avocado, etc.

40. Smart chips

Een zakje smart chips van body & fit (23 gram) bevat 94 kcal!

Een smart chip is een speciaal soort aardappelchips dat aanzienlijk gezonder is dan gewone chips. Ze worden gebakken in plaats van gefrituurd en de ingrediënten zijn beter voor je lichaam. Ze bevatten tot wel 70% minder vet en tot wel 30% meer eiwitten. Dit is dus een stuk betere keuze dan de normale chips uit de supermarkt en een heerlijk caloriearm tussendoortje!

Conclusie

Deze tekst is als een geheime wapen voor iedereen die op zoek is naar lekkere, makkelijke en caloriearme snacks! Het is een gids die je helpt om je dagelijkse tussendoortjes te transformeren in heerlijke gezonde traktaties, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Van fruit tot groenten, van noten tot yoghurt, er is voor ieder wat wils en met 40 caloriearme snacks beschikbaar, zul je nooit meer een saaie snack hoeven te eten. Dus gooi die zak chips weg (niet je smart chips! 😉 )en ontdek hoe lekker gezond eten echt kan zijn met deze geweldige tussendoortjes! Hopelijk hebben we je geholpen met gezond snacken en dan is het nu tijd om een paar van de 40 caloriearme snacks uit te proberen!

Ook interresant:

Eiwitrijke snacks / tussendoortjes!

Tips om te stoppen met snacken!

Gezonde caloriearme recepten

40 gemakkelijke en caloriearme snacks / tussendoortjes! - Thuis Atleet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6408

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.