wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (2024)

Zilver

wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (1)

Inhoud

  1. Wat voor soort metaal is dit?
  2. Voorbeeldkenmerken
  3. Toepassing
  4. Zorgfuncties

Sieraden hebben eeuwenlang hun relevantie niet verloren. Tegenwoordig zijn dit niet alleen spectaculaire en stijlvolle accessoires, maar ook redelijk goede objecten om geld in te investeren - goud, maar ook platina en zilver worden in de loop van de tijd alleen maar waardevoller.

In winkels zie je vaak bestek en sieraden 925, sommigen geloven dat het niets anders is dan witgoud. We komen erachter of dit zo is.

wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (2)

wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (3)

Wat voor soort metaal is dit?

In overeenstemming met de goedgekeurde staatsnormen 925 verwijst het monster uitsluitend naar producten van argentum, inclusief verguld. Er is geen goud met een vergelijkbaar stigma in de natuur.

375, 500, 585, 750, evenals 95 en 999 worden geaccepteerd als officieel erkende monsters voor het gele edelmetaal. Een dergelijk stigma kan worden aangegeven op zilveren voorwerpen - 800, 830, 875, 960, 999. Desondanks kun je in juwelierszaken vaak monsters vinden met de nummers 926, 923, 929 en 952 - niet een van hen is officieel.

Sommige mensen denken dat witgoud verborgen is onder de cijfers s928. In de praktijk is dit helemaal niet het geval - dergelijke sieraden zijn gemaakt van zilver bedekt met een laagje rhodium. Een dergelijke combinatie geeft de sieraden een specifieke flikkering en voorkomt oxidatie. Zelfs een zeer ervaren juwelier kan het soms moeilijk vinden om meteen te bepalen welke legering voor hem ligt.

De markering 925 betekent dat het product 92,5% edelmetaal is en 7,5% onzuiverheden. Afgewerkte sieraden worden gekenmerkt door uitzonderlijke elegantie en schoonheid, en bovendien van hoge kwaliteit.

Veel juweliers gebruiken met succes een combinatie van twee metalen, waardoor echt ongebruikelijke en originele sieraden ontstaan.

Voorbeeldkenmerken

Samenstelling

Aan het begin van de vorige eeuw, bij de ontwikkeling van een legering van Argentum 925, werden onzuiverheden van nikkel of mangaan toegevoegd. Maar talrijke later uitgevoerde studies toonden aan dat de toevoeging van nikkel gevaarlijk is voor mensen, en mangaan geeft niet het gewenste decoratieve effect. Daarna werden nieuwe experimenten uitgevoerd met verschillende soorten ligaturen. Zo werden gewone metalen als zink, platina en ook germanium als aanvullende componenten gebruikt. De samenstelling van argentum 925 met koper werd als klassiek erkend. Het is een feit dat verschillende additieven een significant effect hebben op de kleur van argentum en zijn operationele parameters. De legering met koper en cadmium is dus niet bedekt met een zwarte coating, terwijl de introductie van andere metalen onvermijdelijk problemen veroorzaakt met het donker worden van het zilveren oppervlak. In de loop van de tijd werd koper het belangrijkste onderdeel voor de bereiding van de s925-legering. - Dit metaal lost niet alleen met succes problemen met de kleur van producten op, maar is ook een zeer economisch additief. Bovendien wordt het metaal door toevoeging van koper sterk, dicht en betrouwbaar beschermd tegen spaanders, krassen en andere soorten mechanische schade - dit geldt vooral voor de vervaardiging van sieraden, munten en bestek gemaakt van legering.

wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (6)

wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (7)

De eigenschappen

Argentum 925-monster heeft ongetwijfeld voordelen die het onderscheiden van andere legeringen:

  • gemak van verwerking;
  • hoge ductiliteit, waardoor het mogelijk is om de meest complexe elementen te produceren;
  • de mogelijkheid om afgewerkte producten met goud te bedekken.

De belangrijkste technische en operationele kenmerken worden rechtstreeks bepaald door de eigenschappen van zilver zelf. De dichtheid van dit metaal is 10,5 g / m3 - het is bijna 2 keer lager dan de dichtheid van goud, verschillende eenheden lager dan de dichtheid van lood, maar het is zwaarder dan ijzer.

Argentum kenmerkt zich door het hoogste warmtegeleidingsvermogen in vergelijking met alle andere metalen, terwijl het een uniek elektrisch geleidingsvermogen heeft. Aan

    Bovendien heeft Argentum een ​​vrij laag smeltpunt onder andere edelmetalen - het is 961 g, dus zilver kan in de gewenste vorm worden gegoten.

    De belangrijkste chemische kenmerken zijn:

    • biologische en chemische inertheid - in zijn natuurlijke vorm heeft het geen interactie met andere stoffen;
    • naast andere grondstoffen is argentum vatbaarder voor reacties met edele metalen;
    • argentum kan worden opgelost in salpeterzuur, verwarmd zwavelzuur en bovendien in kwik;
    • in tegenstelling tot goud en platina, kan het niet worden opgelost in "koninklijke wodka".

    wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (8)

    wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (9)

    Stigma

    De markering van de Argentum s925 omvat zeker de definitie van "sterling" en de officiële badge, en de manieren om het af te beelden zijn rechtstreeks afhankelijk van de fabricagestatus.

    Bij het brandmerken van sterling zilver wordt een van de volgende woordvormen gebruikt:

    • sterling;
    • ster;
    • sterling zilver;
    • 925.

    Toepassing

    De geschiedenis van het gebruik van zilver s925 gaat terug tot het midden van de twaalfde eeuw. Precies dan in het VK werd een zilveren munt met de naam sterling in de cashflow geïntroduceerd. Voor geld van dergelijk metaal was het mogelijk om sieraden, waardevolle huishoudelijke artikelen en vele andere luxe attributen te kopen. 240 munten van dit metaal wogen maar liefst 1 voet, - als een dergelijke hoeveelheid metaal minder gewicht had, dan gaf dit alle redenen om aan te nemen dat sterling nep is. De tijden gaan voorbij, maar vandaag, net als voorheen, wordt deze legering beschouwd als een van de beste voor het uitgeven van munten.

    De reikwijdte van het gebruik houdt hier echter niet op. Metaal van deze kwaliteit wordt veel gebruikt om armbanden en vele andere sieraden van te maken. Het maakt decoraties voor het interieur, maar ook borden, ander bestek, manchetknopen.

    wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (14)

    wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (15)

    Helaas heeft een dergelijk wijdverbreid gebruik van zilver geleid tot het verschijnen van een groot aantal vervalsingen. Het is echter vrij eenvoudig om de hype te zien. De allereerste richtlijn zijn de kosten. Edelmetalen producten zullen niet goedkoop zijn - de prijs zal veel hoger zijn dan vergelijkbare producten gemaakt van legering 585. Daarom, wanneer de verkoper u de goederen tegen een lage prijs geeft, dan is het hoogstwaarschijnlijk voordat u een gewoon product van lage kwaliteit bent. De uiteindelijke kosten van afgewerkte sieradenproducten zijn gebaseerd op een groot aantal factoren, in de eerste plaats is het het werk van de meester zelf. Als de legering in het buitenland wordt gekocht, omvat de uiteindelijke prijs ook de importkosten, belastingen en de noodzakelijke winst voor de verkoper. Als gevolg hiervan zullen afgewerkte sieraden veel kosten. En als ze bovendien onder een bepaald bekend merk worden uitgegeven, heeft dat gevolgen voor de prijsstijging.

    wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (16)

    Voor goedkope ambachten zijn de volgende kenmerken kenmerkend:

    • de snelle verschijning van zwarte of donkergrijze plaque;
    • aanslag.

    Soms worden edele metalen als argentum uitgegeven. Houd in gedachten: in dit geval hoeft u niet alleen te vertrouwen op uw externe beoordeling.

      De nieuwste technieken maken het mogelijk om spuiten van de hoogste klasse te vormen, zodat sieraden gemaakt van verschillende metalen nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, dus de enige verificatiemethode in dit geval zal de toepassing zijn van speciale reagentia die verkrijgbaar zijn bij elk pandjeshuis of sieradenatelier.

      wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (17)

      Koopt u een product van sterling zilver 925 met uw handen en kunt u zich niet wenden tot de diensten van professionals, dan U kunt profiteren van verschillende sneltesten, die u kunt uitvoeren met de beschikbare middelen.

      • Je kunt echt zilver van nep onderscheiden met gewone zwavelzalf, die in elke apotheek wordt verkocht. De samenstelling wordt met een dunne laag op het product aangebracht en een paar uur bewaard. Als de sieraden een donkere kleur krijgen, dan is met een hoge waarschijnlijkheid voor u echt zilver.
      • Een andere effectieve verificatiemethode is het gebruik van een magneet. Een echt argentum wordt nooit gemagnetiseerd en wordt daarom niet aangetrokken.

      wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (18)

      wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (19)

      Het komt ook voor dat de zilverlegering s925 wordt gegeven als witgoud. Er zijn ook verschillende aanbevelingen voor dit geval.

      • Zoals u weet, onderscheidt argentum zich door gevoeligheid voor jodium en sommige andere zuren, omdat het gebruik ervan het mogelijk maakt de kwaliteit van de legering vast te stellen. Om dit te doen, brengt u een dunne strook jodium aan op de sieraden die u aanbiedt. Het kan niet in goud worden opgenomen en kan het uiterlijk van het product niet beschadigen, maar wanneer het in contact komt met een zilveren voorwerp, zal er een chemische reactie optreden - het oppervlak wordt bruin.
      • Een ander experiment betreft het gebruik van azijn. Een paar lepels met de gespecificeerde samenstelling worden opgelost in een kopje gewoon water en sieraden worden in deze oplossing neergelaten. Als ze van echt goud zijn gemaakt, verandert de kleur niet, omdat dit edelmetaal niet reageert met zuren.

      Als de vloeistof troebel wordt en grijs wordt, wordt u een replica aangeboden - uw product is gemaakt van argentum.

      wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (20)

      wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (21)

      Zorgfuncties

      De regels voor de verzorging van zilverproducten worden grotendeels bepaald door de specifieke kenmerken van die factoren die een negatief effect op dit edelmetaal kunnen hebben. Dus argentumzwarting kan worden veroorzaakt door:

      • hoge luchtvochtigheid;
      • producten in de buurt van zwavelhoudende preparaten plaatsen;
      • bij het dragen van sokken - verslechtering van de gezondheid van de eigenaar van het product of intense fysieke inspanning;
      • veelvuldig contact met parfums en cosmetica.

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (22)

        Hier zijn de basisregels voor het verzorgen van zilveren sieraden.

        • Om sieraden gemaakt van deze legering te reinigen, wordt het zeker niet aanbevolen om schuurmiddelen en harde borstels te gebruiken.
        • Regelmatige verzorging van de producten houdt in dat u ze in een sopje laat weken, ze verder spoelt, overtollig water verwijdert en ze grondig polijst met een suède handdoek.
        • Voor een goede metaalverzorging is het het beste om hiervoor speciaal gemaakte preparaten te gebruiken.

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (23)

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (24)

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (25)

        Zorgen voor een zilverstaal s925 heeft zijn eigen subtiliteiten.

        • Ten eerste is het wenselijk om voor dergelijke dingen te zorgen met een speciale compositie - silbertaushbader. Tegenwoordig zijn er veel verschillende alternatieven voor deze tool te koop, maar hij wordt als de meest effectieve beschouwd.
        • Ten tweede is het voor het reinigen van het zilver van het betreffende monster niet toegestaan ​​citroensap of zuur op basis daarvan, die vaak worden gebruikt voor het reinigen van metalen van lagere monsters.
        • Maar 925 zilver wordt schoongemaakt met producten op basis van ammoniak. Om dit te doen, wordt ammoniak toegevoegd aan water met een snelheid van 1 ml stof per 10 ml water, vervolgens worden zilveren dingen 30-40 minuten in de resulterende samenstelling geladen, verwijderd, grondig gewassen onder stromend koud water en drooggeveegd met een zachte doek.

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (26)

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (27)

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (28)

        Zie in de volgende video over wat er gebeurt 925-test.

        wat is dit metaal? Wat betekent het merk S925? Kenmerken (2024)
        Top Articles
        Latest Posts
        Article information

        Author: Geoffrey Lueilwitz

        Last Updated:

        Views: 5817

        Rating: 5 / 5 (80 voted)

        Reviews: 87% of readers found this page helpful

        Author information

        Name: Geoffrey Lueilwitz

        Birthday: 1997-03-23

        Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

        Phone: +13408645881558

        Job: Global Representative

        Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

        Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.