Het negende huis in astrologie: wat het is + betekenis in uw horoscoop - opmerkzaamheid (2024)

Het negende huis in astrologie: wat het is + betekenis in uw horoscoop - opmerkzaamheid (1) Afbeelding door Lucas Otto / Stocksy 20 december 2022Onze redacteuren hebben de producten op deze pagina onafhankelijk gekozen. Als u iets koopt dat in dit artikel wordt genoemd, kunnen wij dat doen verdien een kleine commissie .

Er zijn 12 'huizen' of segmenten die zowel het dierenriemwiel als uw eigen geboortehoroscoop vormen. Elk huis van astrologie behandelt verschillende thema's, waarbij het negende huis betrekking heeft op filosofie, reizen en meer. Dit is wat u moet weten over het negende huis, plus hoe dit uw unieke diagram beïnvloedt.


Wat stelt het 9e huis voor?

Het negende huis is verbonden met alles wat expansief is: gedachten, reizen, leren op een hoger niveau, filosofie en meer. Als de AstroTwins schreef eerder voor mbg, het negende huis gaat ook over geloofssystemen, religie, moraal en ethiek.

'Terwijl het derde huis, dat tegenover het negende op het dierenriemwiel ligt, helemaal over kennis en informatie gaat, gaat dit over wijsheid, intuïtie en het grote geheel', legt de tweeling uit, terwijl dit huis ook onthult hoe we ' risico's nemen en wagen naar verschillende delen van de wereld, onze geest en ons wezen.'


Volgens astroloog Molly Pennington, Ph.D. , wordt het negende huis in de traditionele, Hellenistische astrologie ook wel het 'Huis van God' genoemd, vanwege zijn relatie met overtuigingen, geloof en filosofie. 'Het heeft ook met onderwijs te maken, omdat het te maken heeft met al die structuren rond de dingen die je gelooft', legt ze uit.


Het negende huis wordt ook geregeerd door Boogschutter en de planeet Jupiter. Zowel Jupiter als Boogschutter bevatten een zekere vreugde en optimisme en een verlangen om te groeien en grenzen te verleggen (zowel letterlijk als mentaal).

Wat betekent het 9e huis in je geboortehoroscoop?

Als je naar je kijkt geboortekaart , je zult zien dat je eerste huis begint met je stijgende teken. Vanaf daar werk je tegen de klok in om het negende huis bovenaan je kaart te vinden. Welke planeet je ook in het negende huis hebt, het zal de manieren onthullen waarop thema's van het negende huis zich in je leven manifesteren.


De energie van het negende huis laat je namelijk zien waar je je perspectief kunt verbreden, je overtuigingen kunt verfijnen en uiteindelijk kunt groeien.


Zo zal Jupiter in het negende huis veel meer inschikkelijk zijn voor gevoelens van vreugde en groei dan bijvoorbeeld Saturnus in het negende huis, dat op enige weerstand kan stuiten. (We zullen binnenkort meer uitleggen over wat elke planeet in dit huis betekent.)

Als uw grafiek niet verschijnt volgens Pennington planeten in het negende huis hebben, betekent dat niet dat de energie ervan voor jou niet relevant is. Er zal nog steeds een sterrenbeeld boven dat huis staan, dus kijk om te zien in welk teken je negende huis staat. De heersende planeet van dat teken geeft aan waar/hoe thema's van het negende huis voor jou zullen verschijnen. (Als je bijvoorbeeld Tweelingen in het negende huis hebt, zou Mercurius - de heerser van Tweelingen - je negende huis beïnvloeden, zelfs als Mercurius daar niet echt staat.)



Planeten in het 9e huis.

Ik heb die geboortehoroscopen klaar? Lees verder om erachter te komen wat elke planeet betekent als deze in het negende huis valt.



Zon

Als je zon in het negende huis staat, volgens Pennington, heb je een sterk gevoel voor persoonlijke filosofieën en overtuigingen en kun je veel nadruk leggen op reizen of studeren. Net als bij Jupiter in het negende huis, leent de zon zich hier voor expansief denken en zelfs carrières waarmee je de wereld en/of verschillende geloofssystemen kunt verkennen.

Maan

Met de maan in het negende huis, merkt Pennington op, zullen je religieuze of spirituele overtuigingen je wereldbeeld sterk beïnvloeden. U hecht veel belang aan de behoeften van uw hart, waaronder waarschijnlijk reizen en studeren, en je bent erg intuïtief . Je leunt misschien weg van orthodoxe tradities en geeft de voorkeur aan mystiek en het occulte.

Kwik

Bij Mercurius draait alles om informatie en communicatie, en met deze planeet in het negende huis, zegt Pennington, zul je gedijen bij het vertakken of uitbreiden van je innerlijke catalogus van interesses en deze delen met anderen. Vooral, voegt ze eraan toe, merk je misschien een sterke nadruk op schrijven, talen en informatie in het algemeen - en het vervolgens communiceren van je bevindingen aan anderen.



Venus

Met de planeet van liefde in het negende huis, kun je genieten van partnerschappen met mensen uit verschillende culturen of rangen en standen. Het negende huis gaat tenslotte over reizen en expansie, en met Venus hier heb je een zwak voor verre oorden. Misschien wil je een carrière in het hoger onderwijs of een carrière waarin je kunt reizen of leunen naar meer Venusiaanse studies zoals kunst of muziek.

Mars

Volgens Pennington zijn degenen met Mars in het negende huis de eerste mensen die ergens in duiken - of het nu gaat om het leven in het buitenland of het maken van enorme veranderingen in je leven. 'Het geeft je een zekere moed of moed om een ​​grote sprong te maken. Je zou bijvoorbeeld een expat kunnen zijn, alles laten vallen en verhuizen, of van studierichting veranderen', legt ze uit.

Jupiter

Jupiter heerst over het negende huis, dus vergelijkbaar met de zon, waardoor Jupiter hier zich leent voor een natuurlijk optimisme en stromende energie. Zoals Pennington uitlegt: 'Er is een constante voortzetting van [thema's uit het negende huis], zoals een opwaartse beweging in het leven - of het nu gaat om promoties of om verder weg te reizen', eraan toevoegend dat mensen met deze plaatsing vaak erg invloedrijk zijn zonder echt te hoeven proberen.

Saturnus

Saturnus staat bekend als de planeet van beperking, maar ook van discipline en hard werken. Deze planeet schildert het negende huis met een zekere ernst, volgens Pennington, die opmerkt dat je je studie of religie heel serieus zou kunnen nemen. Je kunt ook je hele leven geloofsbeproevingen meemaken, zegt ze. Deze plaatsing geeft ook aan dat uw Saturnus keert terug (wat gebeurt rond je eind twintig) zal ook een bijzonder onthullende tijd zijn voor je eigen persoonlijke filosofie en ethiek.

Uranus

Uranus in het negende huis zal waarschijnlijk resulteren in een zeer vooruitstrevende en vooruitstrevende persoon die gedijt op avant-gardistische ideeën en baanbrekende studies, zegt Pennington. U kunt gedurende uw hele leven een reeks onverwachte wendingen ervaren, waarbij Uranus de planeet van innovatie en radicale verandering is, maar deze energie zal bemoedigend aanvoelen voor uw eigen persoonlijke groei.

Neptunus

Met Neptunus in het negende huis, zegt Pennington tegen mbg, ben je misschien geneigd tot meer 'daarbuiten'-geloofssystemen, leunend op new age-spiritualiteit, mystiek en zelfs psychedelica . Deze dingen zullen uw perspectief en ethische code sterk beïnvloeden, hoe in strijd met de status quo ze ook zijn. Misschien heb je ook een bepaalde neiging om over de oceaan te reizen en op open zee te zijn.

Pluto

Pluto is een zeer psychologische planeet, dus om het in het negende huis te hebben, kan zich lenen voor een bepaalde interesse of vaardigheid in de menselijke psychologie. Pennington merkt op dat je ervoor kunt kiezen om die weg in hoger onderwijs te gaan, met een eindeloze nieuwsgierigheid naar het onderbewuste. Je interesses in reizen, filosofie en overtuigingen zijn ook intens en gekleurd met een air van verhevenheid die je zowel geïnspireerd als ambitieus houdt.

Noord knooppunt

Je noordelijke knooppunt heeft betrekking op je bestemming in dit leven, maar ook op de obstakels die je moet overwinnen om die te bereiken. Als holistisch psychiater en astroloog Kayse Budd, MD , voorheen schreef voor mbg , het hebben van je noordelijke knooppunt in het negende huis 'heeft betrekking op een bestemming om een ​​letterlijke of figuurlijke 'ontdekkingsreiziger' te zijn, inclusief de mogelijkheid om in andere culturen te leven of ermee te werken.'

Zuid knooppunt

Waar de noordelijke knoop je bestemming is in dit leven, de zuid knooppunt is precies het tegenovergestelde sterrenbeeld van de noordelijke knoop en onthult de geschenken die je krijgt inbrengen dit leven. 'Je zult van nature goed zijn in deze gebieden van het leven en je kunt je vroege pad beginnen op basis van je neigingen naar de zuidelijke knooppunten', schreven de tweeling eerder voor mbg. Het zuidelijke knooppunt in het negende huis geeft dus een natuurlijk gevoel van hoger leren, filosofie en reizen aan, maar niet noodzakelijkerwijs wat dit leven voor jou zal benadrukken.

Cheiron

Cheiron vertegenwoordigt de kernwonden waarmee je in dit leven te maken hebt, en Cheiron in het negende huis hebben, volgens de tweeling, kan resulteren in 'fanatieke of ijverige overtuigingen, ontwrichtende nomadische neigingen, agressieve of tactloze communicatiestijl, het najagen van de ' high' van het volgende grote ding.' Maar iemand met deze plaatsing zal ook in staat zijn om met mededogen hogere waarheden te onthullen, diversiteit en inclusiviteit te bevorderen en lachen te delen als medicijn, voegt de tweeling eraan toe.

Transits in het 9e huis.

In de loop van je leven zul je planetaire bewegingen ervaren die door de huizen van je horoscoop 'doorreizen' of er doorheen gaan. Deze transits zijn van invloed op de manier waarop de planeten, tekens en huizen binnen uw horoscopen op elkaar inwerken.

De sneller bewegende binnenplaneten, zoals de zon, Mercurius, Venus en Mars, zullen je hele leven vele malen door je negende huis gaan, waarbij ze voortdurend thema's uit het negende huis naar voren brengen, zoals geloof, filosofie, religie, hoger onderwijs en reizen.

15 april dierenriem

Misschien merk je dat je meer geneigd bent om naar verre oorden te reizen of een grote verandering aan te brengen wanneer Mars bijvoorbeeld door je negende huis reist. Of wanneer Mercurius je negende huis passeert, wil je misschien een nieuwe studie volgen, merkt Pennington op.

Met de langzamer bewegende buitenplaneten, zoals Saturnus of Pluto, komen de transits minder vaak voor, maar ze kunnen nog steeds een grote impuls en verandering inluiden.

Op elk willekeurig moment kunt u de huidige hemelkaart en uw eigen geboortehoroscoop vergelijken om erachter te komen welke planeten en tekens zich in uw negende huis bevinden en verder, hoe u de thema's van het negende huis kunt stapelen of samenstellen met de planeet of teken dat erin verblijft om de doorvoer te maximaliseren.

De afhaalmaaltijden.

We horen veel over de planeten en tekens van astrologie, maar de huizen zijn waar je echt begint te begrijpen hoe deze astrologische thema's spelen zich af in je eigen leven. Als u uw plaatsingen in het negende huis begrijpt, kunt u inzicht krijgen in uw eigen geloofssystemen, filosofieën en algemeen gevoel van groei en expansie.

Deel Het Met Je Vrienden:

Het negende huis in astrologie: wat het is + betekenis in uw horoscoop - opmerkzaamheid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6559

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.